Kategorier
Nyheter

Hva er Bitcoin?

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er et ord vi ofte ser i media. Ordet Bitcoin representer en digital valuta. Samtidig betyr også Bitcoin et desentralisert nettverk hvor partene kan sende en verdi fra en part til en annen part, uten andre involverte tredjeparter. De som drifter nettverket Bitcoin kalles ofte for gruvearbeidere, hvor det de gjør refereres til som gruvedrift eller «mining». Bitcoin er derfor en digital valuta og et desentralisert banksystem.

Hvordan kjøpe Bitcoin?

Bitcoin er en digital valuta som kan kjøpes og selges. Du kan kun kjøpe Bitcoin digitalt. Bitcoin kan lettest kjøpes ved å gå til internettsider som spesialiserer seg på salg av Bitcoin. Den beste internettsiden i Norge er Kjopebitcoin.com. Vi oppgir en pris på hvor mye en Bitcoin, eller en del av en Bitcoin, koster. Kjøper du Bitcoin på børser så er det vanlig at du kjøper Bitcoin etter hva kursen er det minuttet du handler, og så kommer avgifter og andre kostnader i tillegg til prisen for Bitcoin. Kjopebitcoin.com gjør kjøp av Bitcoin enkelt.

Du kan også kjøpe Bitcoin direkte fra en selger ved å bruke sider som knytter enkeltpersoner sammen som ønsker å selge Bitcoin. Børs er en slik plattform, men det finnes også helt enkle sider man kan liste sine salgspriser på og håpe på at noen kjøper. Disse konseptene kan være usikre. KjopeBitcoin.com gjør kjøp og salg av Bitcoin raskt, enkelt og sikkert.

Investere i Bitcoin

Bitcoin er en digital valuta som alltid har en verdi, men verdien svinger ganske ofte sammenlignet med mer tradisjonelle valutaer. Ser du på dollarkursen mot norske kroner så stiger eller synker kursen med maksimum et par prosent på en interessant dag, mens kursen ofte står ganske rolig over kortere og lengre perioder. Bitcoin kan øke i verdi med titalls prosent på en dag, og på samme måte falle i verdi med mange prosent. Dette gjør Bitcoin til en veldig populær valuta som investering. Bitcoin har på grunn av stor interesse steget med mange tusen prosent i verdi de siste årene. Ønsker du å investere i Bitcoin, for å være med på neste verdistigning, kan du kjøpe Bitcoin på KjopeBitcoin.com og holde dem til kursen er så høy at du vil realisere gevinsten.

Fordeler med Bitcoin

Lave gebyrer, sikkerhet, anonymitet og umiddelbar overføring er fordeler med den digitale valutaen Bitcoin. Det koster vanligvis 6o kroner å overføre penger til utlandet, mens en Bitcoin overføring på 20-30 minutter kun koster rundt 50 øre. Tar du i mot betaling med Bitcoin koster det deg ingenting sammenlignet med kostnaden det er å ta imot betaling med Mastercard, Visa og American Express. Bitcoin er også en sikker valuta og det finnes kun et eksempel hvor noen klarte å manipulere Bitcoin som system. Det går ikke lengre. Bitcoin er som sagt et desentralisert nettverk som fjerner alle mellommenn. Du trenger derfor ikke å identifisere deg for noen ved kjøp eller salg av Bitcoin. Til slutt bemerker vi at Bitcoin overføres på minutter, uansett når på dagen det er og hvilken dag det er. Det gjør ingen banker.